NLDoet; vrijwilligers bedankt!

Een ‘live verslag’ door Martha over NL Doet. Martha is client bij de Groene Boerderij en levert wekelijks een zeer gewaardeerde bijdrage. Ze maakt overheerlijke soep en de lunch, speelt met de honden en raakt bevriend met Rocco de Falabella paardje.

Om op tijd in Den Ilp te zijn op de Groene Boerderij stond ik om 7 uur op.

Amber Groeneveld (de zorgboerin) pikte me tijdig op bij de Pont. Zo doen we dat wekelijks op maandag en dinsdag. Deze week een dagje extra voor NL doet. Vandaag doe ik wat ik daar altijd doe en ik ben onderdeel van het NL doet team. Dus maak ik NL Pompoensoep voor de lunch. Ik stook het haardvuur waarop ik de soep maak. Begin te hakken en te snijden om de groente klaar te zetten voor de soep. Tussendoor ga ik ook even lekker naar buiten om met de honden te rennen. En ik zie dat een aardig groepje mensen aan het klussen is. Ze maken nieuwe bakken om groente in te kweken. Echt fijn want dan hebben we straks nog meer verse groenten. Ze schroeven schuttingen uit elkaar en zagen palen, meten, boren gaten, slaan palen en schroeven planken.

Aan de lunch zat ik bij wethouder Richard Quakernaat die ’s middags ook mee helpt. Het gesprek ging onder meer over de verkiezingen, de VVD, de Partij van de Dieren en de SP. We hadden uiteenlopende ideeen.

Vanochtend onderweg had ik nog een gesprek met Amber in de auto. Ze hielp me op een andere manier te kijken naar een botsing tussen mij en een collega. Dat helpt me. Ik heb namelijk heel veel zin om hier verder te gaan en samen met de werkcoach te werken aan mijn vrolijke toekomstperspectief als freelance tekstschrijver.

Amber zei: ‘Heel veel dank aan iedereen die vandaag meewerkte!’

Ander nieuws

NL-Doet groot succes

Dankzij de inspanningen van 25 vrijwilligers, was onze NL-Doet dag een groot succes en hebben we ook ons doel bereikt; een prachtig pad van houtsnippers

Meer lezen >>