Over ons

Missie

Onze missie is bij te dragen aan het geluk van anderen en anderen te inspireren het beste uit zichzelf te halen. Iedereen is in onze ogen 100% goed zoals hij/zij is en heeft alle mogelijkheden in zich om gelukkig te worden. De kunst is enkel de juiste gebruiksaanwijzing en het gereedschap te vinden om jezelf waardevol en gelukkig te voelen, ongeacht de omstandigheden.

We leven en werken volgens onze gezamenlijke kernwaarden. Alles wat we beslissen en hoe we evalueren toetsen we aan deze voor ons belangrijke ankers. Hieronder leggen we uit wat we hiermee bedoelen en hoe deze kernwaarden effect hebben op de bedrijfsvoering van De Groene Boerderij.

Missie

Wij, Jeannette en Amber Groeneveld, zijn mensen met een missie. Sinds 1999 wonen wij op ons prachtige stuk land in Den Ilp. Wij hebben altijd de wens onze plek te delen met anderen en zo bij te dragen aan het geluk van anderen. Onze missie is duurzaam te leren leven met de natuur, elkaar en onszelf. Met onze zorgboerderij brengen wij onze missie al deels in praktijk.

In ons voedselbos liggen zweethutten, waar we op dagen dat er geen dagbesteding is, duurzame zweethutceremonies organiseren.   Voor meer informatie kijk op www.ecozweethut.nl.

Onze tipi is te huur voor een dagdeel of een hele dag. Klik hier voor meer informatie

Met onze eigen ervaringen, en opleidingen in NLP, coaching, systemisch werk, en ‘The Work’ van Byron Katie, coachen we en organiseren we workshops en trainingen in bovenstaande methodieken. Voor meer info: www.free-yourmind.nl

Zo hebben we vreedzame plaats gecreëerd, waar je kan samenzijn, je kunt verdiepen, mediteren, creëren en ontwikkelen, kortom: alles wat bijdraagt aan geluk beleving of persoonlijke groei.

Duurzaamheid

Wij leven ons leven in harmonie met ons land. Duurzaamheid en respect voor de natuur zijn belangrijke kernwaarden. Wij willen zoveel mogelijke zelfvoorzienend leven. Dit betekent dat wij zonnepanelen op ons dak willen gaan plaatsen om onze eigen energie op te wekken.

We gebruiken geen enkele vorm van chemische bestrijdingsmiddelen. Dit betekent dat we veel onkruid met de hand wieden of andere milieuvriendelijke oplossingen vinden.

We letten op onze afvalstroom, en scheiden al ons afval.

Respect

We zien respect voor de natuur door te leven in harmonie met de natuur, niet te vervuilen en de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te laten zijn. Maar niet alleen respect voor de natuur en de dieren, maar ook voor elkaars grenzen zijn ook heel belangrijk.

Maar ook respect voor onszelf, dit is rekening houden met onze eigen kernwaarden. Door hier trouw aan te zijn, nemen we onszelf serieus en beschouwen wij onszelf als waardevol. Het is ons doel de cliënten dit bij te brengen.

Veiligheid

Veiligheid is een randvoorwaarde voor geluk en ontwikkeling. Veiligheid betekent duidelijkheid en structuur. Duidelijkheid over de regels en consequente naleving hiervan.

Veiligheid betekent voor ons ook dat iedereen naar elkaar luistert en dus iedereen gehoord wordt. Iedereen hoort erbij er wordt niet geoordeeld of veroordeeld op basis van welke eigenschap dan ook.

Genieten

Naast de structuur van de dag, is het voor ons de kunst om van alles wat we doen, zoveel mogelijk te genieten. Dit houdt ook in dat we lekker eten, genieten van de natuur en de seizoenen.

Genieten betekent ook dat wij alles altijd mooi willen maken. We zijn creatief en proberen alles sfeervol te maken en gezellig te maken. Dit zal ook in de styling van ons erf en bedrijf te vinden zijn.

Verantwoordelijkheid

Iedereen is in principe verantwoordelijk voor zijn eigen geluk. Zodra men dit bewust is, wint men aan kracht en waardegevoel. De cliënten zullen dus leren te voelen wanneer uit te reiken voor hulp, en wanneer ze zelfstandig kunnen handelen.

Positief

We benaderen iedere situatie positief. Van alles kunnen we leren. Er bestaat in onze ogen geen falen, enkel een situatie om van te leren. Zaken op een andere positieve manier bekijken levert altijd weer een nieuw perspectief. Onze omgangsvorm zal er dan altijd gericht zijn op dat wat we wel willen en niet dat wat we willen vermijden.