Vijf vragen aan…

filippien-portret

Filippien Koornneef is sinds november afgestudeerd paardencoach. Ze coacht op de Groene Boerderij.  Vijf vragen aan Filippien over paardencoaching.

Wat is paardencoaching? Dat is dat je met behulp van paarden mensen met een coachvraag coacht. De coachee doet vanaf de grond activiteiten met het paard waardoor deze inzicht krijgt in zijn eigen gedrag en emoties. Het paard laat mensen zelf oplossingen vinden.

Hoe gaat dat precies in zijn werk? De coachee en ik beginnen met een gesprek over de coachvraag van de coachee. Dat doen we in het bijzijn van het paard.  Daarna vraag ik meestal aan de coachee om een paar eenvoudige activiteiten met het paard uit te voeren. Het paard borstelen of een rondje in de bak lopen bijvoorbeeld. Als coach benoem ik wat ik feitelijk zie gebeuren en vraag de coachee hoe hij dat heeft ervaren. Bijvoorbeeld: het paard duwt je een beetje, hoe is dat voor jou? Het mooie van de methode die ik volg, is dat mensen zelf hun eigen oplossingen aandragen. Ik vul nooit iets in want dan stuur je al te veel.

Je geeft paardencoaching op de Groene Boerderij. Is elk paard daar geschikt?

In principe is elk paard geschikt. Ik laat mensen zelf hun paard uitkiezen. Sommige mensen willen er een met een pittig karakter, anderen geven de voorkeur aan een rustiger beestje. De Groene Boerderij heeft verschillende paarden dus dat is ideaal.

tamar-5kopie

Kun je ook paardencoaching volgen als je bang bent voor paarden?

Dat kan zeker. De coachee kan er namelijk ook voor kiezen om het contact minder fysiek te maken. Bijvoorbeeld door alleen het paard te observeren.  Alles is mogelijk eigenlijk. De enige voorwaarde is dat coachees er open voor staan. Je moet zelf aan de bak. Ook na de sessie (als je je oplossing hebt gevonden), want verandering vergt tijd en inspanning.

Hoe ben jij erbij gekomen om paardencoach te worden?

Ik heb een eigen advies- en projectenbureau op het gebied van streekeigen erf, landschap en natuur. Dat bevalt nog steeds goed alleen zat ik vaak binnen op kantoor. Ik wilde meer naar buiten. Paarden zijn mijn passie. Toen ik de opleiding paardencoaching tegenkwam wist ik meteen dat dat het ging worden. De combinatie van mensen helpen en werken met mijn geliefde paarden is fantastisch. Elke sessie is anders. Je kunt nooit voorspellen wat er gaat gebeuren.

Filippien geeft individuele paardencoaching en groepscoaching (bedrijven/verenigingen). Mail voor boekingen of meer informatie naar info@landerade.nl of bel 06-39843826

 

Ander nieuws

Vijf vragen aan…

Filippien Koornneef is sinds november afgestudeerd paardencoach. Ze coacht op de Groene Boerderij.  Vijf vragen aan Filippien over paardencoaching. Wat is paardencoaching? Dat is dat

Meer lezen >>

Nieuwsbrief November 2019

De Groene Boerderij gaat in november ‘Plasticvrij’ We worden op het gebied van duurzaamheid steeds meer geconfronteerd met grenzen en oude gewoontes. De dagelijkse boodschappen

Meer lezen >>